top of page
Search
  • Writer's pictureJeff

Vasthouden aan jouw job idealen loont altijd, zelfs in tijde van een crisis

Toen Loke aan haar zoektocht naar nieuw werk begon, wilde ze voor niets minder dan een perfecte match gaan. Iets waar Crossbridge haar in kon bijstaan aangezien ook wij willen vertrekken vanuit het individu in het zoeken naar een geschikte werkgever. Lees hier hoe onze samenwerking geleid heeft tot haar huidige job als accountmanager vrije beroepen bij Bank van Breda.

 

Laat ons even teruggaan in de tijd naar het moment waarop je op zoek begon te gaan naar werk. Hoe ben je toen te werk gegaan?

Gedurende de coronacrisis naar werk zoeken was niet evident. Toch heb ik de keuze gemaakt om zo kieskeurig mogelijk te zijn en enkel te solliciteren op de jobs die me echt aanspraken. Daardoor heb ik uiteindelijk een organisatie gevonden die bij me past en waar ik op lange termijn gelukkig kan zijn.


Zou je iedereen aanraden om kieskeurig te zijn?

Ik had geluk om de financiële ruimte te hebben om even op zoek te zijn. Anderen hebben die misschien niet, maar het lijkt me toch belangrijk om te focussen op de match tussen je persoonlijkheid en de bedrijfscultuur en daar geen compromissen in te maken, ook al duurt het dan wat langer.


Herinner je je nog het allereerste gesprek met Crossbridge? Je hebt met een aantal personen van ons team gesproken. Wat is je daarvan bijgebleven?

Mijn eerste contact met Crossbridge was met Sofie. Het gesprek was heel aangenaam en anders dan bij klassieke recruitment-kantoren. Waar ik bij anderen vaak het gevoel had dat zij onder een tijdsdruk stonden, had ik dat bij Crossbridge totaal niet. Er werd geluisterd, tijd gemaakt en een persoonlijk gesprek gevoerd. Er werd gezocht naar wie ik was als persoon en waar ik energie van kreeg om zo een match te zoeken bij een functie en bedrijf. Het voelde eigenlijk dan ook meer aan als een loopbaan-coachingsgesprek dan een sollicitatiegesprek. Puur door het gesprek dat ik bij jullie had, werden er voor mezelf ook wel een aantal zaken duidelijk.


"Het voelde eigenlijk dan ook meer aan als een loopbaan-coachingsgesprek dan een sollicitatiegesprek."

Het contact met Crossbridge was gelegd en jullie bleven een oogje voor me in het zeil houden op de jobmarkt. Zo werd ik een aantal maanden later opgebeld door Jeff en vertelde hij me over de functie bij Bank van Breda. Deze functie lag volledig in lijn met wat ik zocht en de bedrijfscultuur paste bij mijn persoonlijkheid.


In welke mate heeft myShortlist (nu myCareerCompanion) jou geholpen in jouw keuze om voor Bank van Breda te werken?

Het was een spiegel om te zien waar ik energie van krijg en waar ik competent in ben. Ik vond de tool heel accuraat en het was interessant om het eens op papier te zien. In mijn vorige salesfunctie was ik een pure hunter en dat was geen volledige match. Uit myShortlist bleek dat dat commerciële zeker in mij zat, maar met focus op lange termijnrelaties in een adviserende rol en met voldoende cognitieve uitdaging.


Je werkt nu een aantal maanden bij Bank van Breda. Kunnen we nog altijd spreken van een match?

Jazeker. De bedrijfscultuur past zeer goed bij mij. De manier waarop ik werd ontvangen op mijn eerste werkdag bevestigde dat meteen; ik kreeg de avond op voorhand een bericht van mijn manager, ze wisten wie ik was, mijn bureau stond helemaal klaar en ik werd warm welkom geheten ondanks de moeilijke corona-omstandigheden. Ook de functie past goed bij mij. In deze functie kan ik echt waardevol advies verlenen en me focussen op het uitbouwen en onderhouden van langetermijnrelaties. Het effectief helpen van de klanten brengt me het meeste energie. Je zoekt samen met de klant uit hoe we kunnen helpen waarbij je vanuit hun noden vertrekt. Daarnaast is adviesverlening rond vermogensbegeleiding erg breed en heb ik het gevoel dat ik hier nooit moe geleerd ga worden, het is materie die blijft leven en op lange termijn boeiend zal blijven.


Kan je enkele tips meegeven aan andere professionals die aan hun eerste maanden bij hun nieuwe werkgever beginnen?

Wees vooral niet te streng voor jezelf. Geef jezelf tijd om te leren en geef ook zeker op tijd je grenzen mee aan je manager en je team. Wees open vanaf het begin. Zo weet je manager en je team direct wat ze van je kunnen verwachten en welke persoon ze in hun team gekregen hebben. Soms is dat wel moeilijk, want je wil natuurlijk zo snel mogelijk met alles mee zijn. Daarom is het belangrijk om telkens in gedachten te houden dat je stap voor stap moet leren en je niet moet blindstaren op details. Leer eerst een brede kapstok aan. Geef jezelf tijd.


"Wees open vanaf het begin en niet te streng voor jezelf. Geef jezelf de tijd."

Als je Crossbridge in 3 woorden zou moeten omschrijven, welke zouden deze woorden dan zijn en waarom?

- Persoonlijk: Bij Crossbridge ben je geen nummertje. Bij klassieke rekruteringskantoren had ik soms het gevoel dat ik daar enkel zat zodat ze hun targets konden halen. Dat was niet bij Crossbridge, zij wilden mij echt verder helpen.


- Betrokken: Crossbridge gaat verder dan enkel je in contact brengen met het bedrijf. Ze begeleiden het sollicitatieproces, doen aan opvolging en zijn oprecht geïnteresseerd in mensen. Zo zijn ze ook betrokken na de plaatsing en bellen ze je op na een aantal maanden om te horen of alles goed is verlopen. Super aangenaam.


- Empathisch: Je voelt dat ze zich echt proberen in te leven in de kandidaat en empathisch meedenken. Ze vertrekken vanuit het individu.

bottom of page