top of page
Search
  • Writer's pictureJeff

Yannick’s passie voor logistiek bracht hem uiteindelijk tot bij zijn ideale werkomgeving.

Yannick Palmers behaalde in 2015 zijn Bachelor in Business Management en ging meteen daarna aan de slag als Key Account Agent bij Mediterranean Shipping Company. Na een jaar werkervaring te hebben opgedaan, kreeg hij echter het gevoel dat hij meer in zijn mars had. Zo besloot hij voor zijn Master in Internationaal Recht te gaan, die hij in 2019 afrondde aan de Coventry University in het Verenigd Koninkrijk. Deze Master heeft hij gecombineerd met enkele logistieke en operationele werkervaringen om zijn studies te bekostigen. Zijn laatste twee jobs (Booking Officer bij ArcelorMittal en Import Officer bij Hyuandai Merchant Marine) wakkerden zijn passie voor logistiek en operations aan. Het was voor hem dan ook duidelijk dat hij op zoek was naar een job in de logistieke sector. 

Na een coaching gesprek bij Crossbridge ging hij aan de slag als Operations Trainee: Warehousing & Production bij Special Fruit. Kunnen we spreken van een ideale match?  

 

Laat ons even terug gaan in de tijd naar het moment waarop je op zoek begon te gaan naar werk. Hoe ben je toen te werk gegaan?

Na het behalen van mijn Master, ongeveer een jaar geleden, ging ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ook al had ik wel wat ervaringen achter de rug waardoor ik steeds meer interesse kreeg in logistiek, toch was ik niet heel zeker in welke richting ik mijn volgende carrièrestap wou zetten. Wat ik wel al wist, was dat ik in mijn volgende job niet opnieuw gedurende heel de tijd achter een bureau wou terechtkomen.

Ik had me ingeschreven bij verschillende interim- en selectiekantoren en zocht dagelijks actief op jobsites zoals onder andere LinkedIn. Omdat ik al voor een groot deel wist wat ik belangrijk vind in een job, ging ik niet zomaar overal op gesprek. Alleen wanneer ik het gevoel had dat het mij echt interesseerde ging ik ervoor. Na een tijdje op zoek te zijn geweest, stootte ik op de vacature op de LinkedIn-pagina van Crossbridge voor een traineeship bij Special Fruit. In de jobomschrijving kwamen heel wat elementen terug die mij aanspraken en boeiend leken, wat me aanzette om Crossbridge te contacteren.

Zou je het nu anders aanpakken?

Nee, al had ik misschien graag nog selectiever geweest in mijn zoektocht.

Wat is je vooral bijgebleven van je coachingsgesprek bij Crossbridge? Ik herinner mij dat het onthaal heel hartelijk was. Ik had een open en eerlijk gesprek met Jeff waarbij het me vrij snel duidelijk werd dat Crossbridge een goede partner zou zijn in mijn zoektocht naar een interessante uitdaging.  Ik had het gevoel dat mijn stem gehoord werd en dat ik niet zomaar een zoveelste kandidaat was die langskwam. Het was meteen duidelijk dat bij Crossbridge de juiste mensen aanwezig zijn om je te coachen naar een gepaste job met een voor jou passende jobcultuur.

In welke mate heeft myShortlist (www.myshortlist.be) jou geholpen in jouw keuze om voor Special Fruit te werken?  myShortlist was een handige tool. Het gaf me bevestiging over mijn sterktes en interesses. Ook al had ik hier reeds een vermoeden van, het was fijn om dit een keer zwart-wit op papier te zien. Zo werd ook duidelijk dat ik op zoek was naar een dynamische werkomgeving met veel ruimte voor initiatieven. Iets wat ik nu bij Special Fruit ook zeker terugvind. 

Je werkt nu een aantal maanden bij Special Fruit. Kunnen we nog altijd spreken van een perfecte match?   Ja, en het wordt mij meer en meer duidelijk dat het een goede match is. Ik krijg dagelijks het gevoel dat ze met mij bezig zijn en er actief naar mij wordt geluisterd. Ik heb een goede band met Erwin (Supply Chain & Operations Manager) en krijg steeds meer autonomie, verantwoordelijkheid en expertise. Dit is mogelijk door de vlakke structuur die er is. Tijdens de afgelopen zomermaanden waren er periodes waarin mijn naaste collega’s op vakantie waren, waardoor ik de kans kreeg om wat verantwoordelijkheden over te nemen en dat verliep behoorlijk vlot. Ik werk hier zeer graag, zet nog elke dag stappen vooruit en voel me zeer geaccepteerd en geapprecieerd in mijn werkomgeving. Verder is er ook een tweewekelijkse meeting om mijn progressie te bespreken en een goede opvolging. Geen enkele dag is hetzelfde, er is veel variatie in producten en taken. Taken waarbij ik regelmatig van mijn bureaustoel moet komen, wat voor mij echt wel belangrijk is. De grote variatie zorgt er ook voor dat je eigenlijk nooit volledig bijgeleerd geraakt in deze omgeving. De werknemers die hier 20 à 25 jaar werken, leren ook nog steeds elke dag nieuwe dingen bij. 

Kan je enkele tips meegeven aan jonge professionals die aan hun eerste maanden bij hun nieuwe werkgever beginnen?

Hou je ogen en oren open en stel vragen. Durf initiatief nemen. Geef jezelf tijd om de organisatie volledig te leren kennen en spreek met collega's van verschillende departementen. Zie wat er gaande is in de organisatie en wat belangrijk is. Leer waar het bedrijf effectief voor staat. Ergens nieuw beginnen is nooit makkelijk omdat je altijd het gevoel hebt dat je iets te bewijzen hebt. Dat is natuurlijk ook zo, maar geef jezelf vooral de tijd om volledig te integreren, de rest komt vanzelf. Blijf open-minded en geïnteresseerd naar nieuwe ervaringen. Je skills en competenties zullen dan vanzelf wel groeien. 

Als je Crossbridge in 3 woorden zou moeten omschrijven, welke zouden deze woorden dan zijn en waarom? 

Open: Ik kon met elke vraag, ook diegene die je nog niet meteen aan jouw toekomstige werkgever durft te stellen, bij hen terecht. Ze wisten waar ze mee bezig waren. Ik kreeg het gevoel dat zelfs wanneer deze vacature voor mij op niets zou uitdraaien, Crossbridge mij gerust verder zou kunnen helpen. Direct: Zeer efficiënte manier van werken, altijd klaar om kandidaten met raad en daad bij te staan. De tips en tricks voor het sollicitatiegesprek bij Special Fruit gaven mij rust en kalmte. Ik kreeg algemene tips over hoe je het best een sollicitatiegesprek aanpakt, maar ook specifieke informatie over de functie en het bedrijf zelf. Zo werd er mij ook duidelijk gemaakt met wie ik een gesprek zou hebben en dat bespaarde me heel wat stress. Eerlijk: Alle kaarten liggen meteen op tafel en je weet waar je staat.

bottom of page