top of page
Search
  • Writer's pictureAmandine

Samen met Crossbridge vond Alexandra een functie die helemaal bij haar past


Alexandra Horé vervult sinds drie maanden de functie van Finance Manager bij CBRE, waar ze momenteel verantwoordelijk is voor de financial reporting betreffende een contract dat CBRE heeft met Johnson & Johnson. Na haar studies is ze gestart als auditor bij Deloitte, waar ze drieënhalf jaar heeft gewerkt. Toen het tijd was voor een nieuwe uitdaging kwam ze in contact met Eva van Crossbridge. Hoe deze ontmoeting uitmondde in haar nieuwe job bij CBRE, lees je hieronder.


 

Laat ons even teruggaan naar het moment waarop je op zoek begon te gaan naar werk. Hoe ben je toen te werk gegaan? Zou je het nu anders aanpakken?

Vanaf het moment dat ik me klaar voelde om een nieuwe carrièrestap te zetten, ben ik beginnen zoeken op LinkedIn. Dit deed ik onder andere door de notificaties in te schakelen; deze zorgden ervoor dat ik een breder beeld kreeg van wat de mogelijkheden waren voor mij. Toen ik een concreter idee had van wat ik interessant vind, heb ik contact opgenomen met een aantal rekruteringskantoren zodat ze mij op de hoogte konden houden van interessante functies. Daarna ben ik beginnen solliciteren en motivatiebrieven uitsturen.


Tijdens mijn jobzoektocht bevonden we ons ook al in COVID-tijden, waardoor er minder functies op de markt waren. Dat zeiden de verschillende rekruteringskantoren ook, waardoor ik soms gesolliciteerd heb op functies waarvan ik niet zo zeker wist of het wel iets voor mij was. Achteraf gezien, nu ik mijn huidige functie gevonden heb, zou ik het zonde gevonden hebben mocht ik uiteindelijk een van zulke functies hebben aangenomen. Eigenlijk zijn zulke sollicitaties jouw kostbare tijd niet waard, dus raad ik iedereen aan om zijn tijd te durven nemen tijdens het solliciteren en enkel te solliciteren voor functies die volgens jou op je lijf geschreven zijn.


Herinner je je nog je allereerste gesprek met onze collega Eva? Wat is je bijgebleven?

Ik herinner me het eerste gesprek met Eva nog heel goed! Vooral haar enthousiasme is me bijgebleven en hoe gemakkelijk de dialoog met haar was. Eva is echt een heel enthousiaste persoon. Ik had contact opgenomen voor een bepaalde functie en ze gaf mij onmiddellijk een heel duidelijke beschrijving van zowel de inhoud van die functie als het rekruteringsproces in dat bedrijf, dat vond ik wel heel tof. Wat ik ook heel erg waardeerde aan Eva is dat ze een goede opvolging deed over heel het proces. Ik had het gevoel dat ze niet per se de functie verkocht wou krijgen, maar dat ze het belangrijker vond wat ik zelf van de functie vond.


“Ik had het gevoel dat ze niet per se de functie verkocht wou krijgen, maar dat ze het belangrijker vond wat ik zelf van de functie vond.”

Uiteindelijk werd de functie waarvoor ik solliciteerde in augustus van de markt gehaald, wat ik enorm jammer vond. Eva bleef wel contact houden en drie maanden later nam ze terug contact op omdat ze een gelijkaardige vacature hadden bij hetzelfde bedrijf, waarvan ze dacht dat die wel goed bij mij zou passen. Uiteindelijk was dat ook zo! Ik apprecieer het enorm dat ze zo veel later toch nog aan mij dacht.


In welke mate heeft myCareerCompanion (ons carrière coaching platform, waar je een jaartje geleden een profiel op aanmaakte) jou geholpen?

Na ons introductiegesprek en voor het eerste interview met Eva, heb ik de tool gebruikt. Vooraf was ik eerlijk gezegd niet zo enthousiast over het invullen ervan, want ik had het gevoel dat zulke vragenlijsten soms een persoon schetsen waar ik mezelf niet helemaal in herken. Uiteindelijk was ik wel positief verrast over het resultaat en kon ik er mezelf deze keer wél in herkennen. Ik heb niet specifiek iets bijgeleerd over mezelf bij het beantwoorden van de vragen, maar ik vond wel dat het een goeie leidraad was voor het interview dat ik achteraf heb gehad met Eva. Die vragen hebben het interview specifieker en diepgaander gemaakt, wat leidde tot een interessant gesprek.


“Het myCareerCompanion rapport was een goede leidraad voor tijdens mijn interviews”

Je werkt nu 3 maanden bij CBRE. Kunnen we nog altijd spreken van een perfecte match?

Ja, volledig! Ik was op zoek naar een challenge en die heb ik nu gevonden en dat binnen een dynamisch en wereldverspreid team. COVID-19, met het thuiswerken, heeft het niet bepaald gemakkelijk gemaakt, maar ik heb heel toffe collega’s die ik helaas nog niet fysiek heb kunnen ontmoeten, maar die mij wel goed hebben verwelkomd op afstand. Ik ben dan ook zeer blij dat Eva aan mij dacht voor deze tweede functie en dat het ook een match werd.


Kan je enkele tips meegeven aan andere professionals die aan hun eerste maanden bij hun nieuwe werkgever beginnen?

Ik had eerst zelf een beetje schrik om de stap te zetten, want het was toch wel onbekend terrein en COVID-19 maakte dit zeker niet makkelijker. Maar nu, na drie maanden bij mijn nieuwe werkgever, heb ik er helemaal geen spijt van! In het begin was het wel veel nieuwe informatie en maakte ik kennis met heel wat nieuwe mensen, wat opnieuw niet gemakkelijk was door het homeworking gegeven, maar de werkgever houdt hier wel rekening mee. Uiteindelijk loopt alles wel goed, dus ik zou zeggen dat je je niet te veel zorgen moet maken!


Als je Crossbridge in 3 woorden zou moeten omschrijven, welke zouden deze woorden dan zijn en waarom?

  • Matching: Er werd echt naar een perfecte match gezocht. Niet enkel voor het bedrijf dat op zoek is naar nieuwe talenten, maar ook voor de kandidaten zelf. Dat is een gevoel dat ik niet bij elk rekruteringsbureau kreeg. Er werd oprecht naar mijn mening en gevoel gevraagd en dat vond ik heel leuk.

  • Enthousiasme: Gewoon omdat Eva heel enthousiast is. Ik heb haar jammer genoeg nooit in het echt ontmoet, maar dat enthousiasme werkt enorm aanstekelijk. Dat stelde me ook echt op mijn gemak.

  • Opvolging: Ik vind dat Crossbridge een heel goeie opvolging deed. Als het bedrijf feedback gaf over mij, kreeg ik die zelf ook meteen door. Zo werd ik van alles meteen op de hoogte gebracht. Het was leuk om geen dagen te moeten wachten op een antwoord. Als er twijfels waren langs mijn kant, was dit ook meteen bespreekbaar en werd het niet van de tafel geveegd. Er werd naar mij geluisterd en dat heeft ook geholpen om mijn zelfvertrouwen te boosten en ervoor te zorgen dat ik me altijd voorbereid voelde voor de interviews die ik heb moeten doen.

Ik kende Crossbridge in het begin helemaal niet, ik leerde jullie pas kennen doordat ik specifiek op die ene functie solliciteerde, maar ik zou jullie zeker aanraden!


bottom of page