top of page
Search
  • Writer's pictureMalou

Hoe zorgt Crossbridge voor de perfecte match? Een testimonial.


Eline Remy studeerde in 2019 af in Meertalige Bedrijfscommunicatie (MTB) aan Universiteit Gent. In haar laatste jaar was Eline nog niet meteen bezig met wat ze na haar studies wou doen. Ze wou nog genieten van haar buitenlandse stage en de reizen die gepland waren in de zomer. Door een open coaching gesprek bij Crossbridge is het balletje wel aan het rollen gegaan. Eline kreeg via Crossbridge de bevestiging in waar ze naar op zoek was en zo konden ze heel gericht op zoek gaan naar haar ideale job.


In November 2019 begon Eline via Crossbridge als Go-To-Market Manager bij Worldline. Een uitdagende maar enorm leerrijke job en innovatief bedrijf. Hoe heeft Crossbridge haar geholpen in haar zoektocht naar haar job? En is het na al die maanden nog steeds een perfecte match? We vroegen het haar in een persoonlijk interview.


Laat ons even teruggaan in de tijd naar het moment waarop je op zoek begon te gaan naar werk. Hoe ben je toen te werk gegaan?

Ik had een beetje een atypisch parcours. Mijn opleiding MTB was zeer praktijkgericht dus kregen we in dat laatste jaar de kans om bij enkele bedrijven op bezoek te gaan. Eén daarvan was Crossbridge, waar we een CV screening en carrière coaching kregen bij één van jullie HR consultants. Ik dacht oorspronkelijk dat een job zoeken nog een ver-van-mijn-bed-show was, maar het coaching gesprek met Crossbridge triggerde mijn zin voor de carrièrezoektocht.


Tijdens dat gesprek raadde de consultant me een traineeship bij Worldline aan omdat het perfect bij mijn profiel paste. De traineeship ging uiteindelijk niet door, maar het coaching gesprek deed me wel beseffen dat ik enkel op zoek wou naar functies en bedrijven die écht bij me pasten. Ik ben dus niet massaal mijn CV gaan doorsturen tijdens mijn laatste semester als student. Nadat ik terugkwam van mijn buitenlandse stage heb ik maar één selectieprocedure doorlopen voor een traineeship bij een ander bedrijf, maar ze kozen toen voor een andere kandidaat.


Niet veel later kreeg ik van Crossbridge een andere functie binnen Worldline aangeboden die een goede fit met mijn profiel was. Omdat ik nog steeds enthousiast was over het bedrijf ben ik daar meteen voor gegaan. Daarom was het een atypisch parcours: ik heb zelf amper vacatures doorgepluisd omdat Crossbridge meteen met voorstellen kwam.


Je vertelt zelf dat je een atypisch parcours hebt. Zou je het achteraf gezien anders aanpakken?

Nee, dat denk ik niet. Net omdat ik nergens tijd aan verloren heb omdat Crossbridge zelf met een voorstel kwam dat meteen perfect bij me paste. Wat ik andere graduates wel wil meegeven: sommige sollicitatierondes kunnen echt hard zijn als je niet stevig in je schoenen staat of voor een graduate met weinig ervaring. Ze stemden het niet af op het niveau van de kandidaat en je leek een nummertje. Net daarom vond ik de persoonlijke aanpak van Crossbridge zo fijn.


Denk even terug aan je coaching gesprek met één van de consultants van Crossbridge in het kader van MTB. Wat is je toen bijgebleven?

Jullie mensenkennis en het vertrouwen in mezelf dat ik uit dat gesprek kreeg. Ik dacht toen dat we vanuit de opleiding gewoon even een CV screening kregen met wat beter zou kunnen en wat niet, maar het ging net om een echt coaching gesprek waarbij jullie peilden naar wat ík echt wou. Ergens voelde ik dat zelf wel aan, maar jullie kwamen na 30 minuten al met concrete opportuniteiten en dat gaf m’n zelfvertrouwen een boost.


In welke mate heeft het myShortlist-rapport jou geholpen in jouw keuze om voor Worldline te werken?

Dat was vooral interessant omdat het bevestigde dat ik echt wel de marketing-economische richting uit kon. Het is niet omdat je communicatie studeert dat je alleen in creatieve communicatie en marketingbureaus terecht komt en dat gaf dat rapport bij mij ook duidelijk aan. Het leukste vond ik dat mijn ouders me ook echt in dat rapport herkenden toen ze het lazen! Die bevestiging van verschillende partijen gaven me de zekerheid die ik nodig had.


Je werkt nu zes maanden bij Worldline. Kunnen we nog altijd spreken van een perfecte match tussen jouw profiel met de functie en het bedrijf?

Ja, echt wel. De bedrijfscultuur en hun waarden en normen passen nog steeds bij mij. Het was misschien niet meteen een typische startersfunctie, maar ze hebben me echt goed begeleid. Zelfs in de twee maanden die ik nu van thuis uit werk, blijven ze goed communiceren en merk ik nog altijd voldoende begeleiding. Het is echt een bedrijf waar ik graag blijf werken.


Was die communicatie en goede begeleiding wat je zocht bij een werkgever?

Die begeleiding, ja, maar dan wel de manier waarop Worldline het invult: ze blijven voor uitdaging zorgen en dat vind ik fijn. Ze staan er ook voor open dat je eens met je neus tegen de muur loopt en uit je fouten leert. Dat vind ik het beste leerproces, zeker in een innovatieve bedrijfscultuur.


Kun je enkele tips meegeven aan jonge professionals die beginnen te zoeken naar een eerste job?

Blijf in jezelf geloven en besef dat fouten maken normaal is. In het begin dacht ik zelf ook dat ik me heel hard moest bewijzen en tonen dat ik potentieel heb, waardoor ik mezelf een extra prestatiedruk oplegde. Daar werd ik dan soms door afgeremd. Je mag de lat gerust hoog leggen voor jezelf, maar niet zo hoog dat je onder de stress bezwijkt. Oh, en je moet altijd vragen durven stellen!


Een tweede tip die ik zou willen geven is om ook energie te stoppen in sociale banden met collega’s. De overstap naar het werkleven is soms een grotere aanpassing dan je verwacht en je sociale leven kan de eerste maanden op een lager pitje komen te staan. Het is daarom des te belangrijk om je open te stellen naar je collega’s toe. Als je op je werk enkele vertrouwenspersonen hebt of iemand om eens een babbeltje mee te slaan, dan kan dat soms een grote opluchting zijn!


Als afsluitertje: als je Crossbridge in enkele woorden zou moeten omschrijven, welke zouden dat dan zijn en waarom?

Hands-on en persoonlijk.


Ik kwam binnen voor een CV screening en een halfuur later kwam ik buiten met concrete voorstellen van jobs en bedrijven die perfect bij me pasten. Daarnaast was ik echt fan van jullie persoonlijke aanpak. Ik heb het gevoel dat jullie meteen een goed beeld hadden van wie ik was en waar ik naar op zoek was. Jullie vertrokken echt vanuit mijn persoonlijkheid en niet vanuit vacatures of targets en net daarom was de match met de job zo goed.

bottom of page