top of page
Search
  • Writer's pictureEva

Maarten vond zijn supply chain match bij Johnson&Johnson, een organisatie met grote sociale impact!

Maarten Hikspoors  was op zoek naar zijn eerste job en gaf de voorkeur aan een persoonlijke aanpak via Crossbridge, om zo een job te vinden binnen zijn capaciteiten en verwachtingen. Niet veel later kwam hij terecht bij Johnson & Johnson waar hij al snel mocht beginnen aan het grootste project van zijn afdeling, enorm interessant maar zeker ook uitdagend. Hoe het 1,5 jaar later gaat? We vroegen het hem. 

Laat ons even teruggaan in de tijd naar het moment waarop je op zoek ging naar werk. Hoe ben je toen te werk gegaan? Zou je het nu anders aanpakken?

Zoals velen ben ik met mijn zoektocht naar mijn eerste job gestart via LinkedIn en enkele rekruteringsbureaus. Na een aantal sollicitaties via deze kanalen kwam ik via-via in contact met Raf, de oprichter van Crossbridge. Samen bespraken we uitgebreid mijn interesses en ambities en zo ging de bal niet veel later aan het rollen en kon ik LinkedIn inruilen voor een doeltreffende en persoonlijke aanpak. Achteraf gezien zou ik willen dat ik meteen bij jullie was terecht gekomen; dat had mij heel wat tijd en moeite bespaard.

Herinner je je nog je allereerste gesprek met ons? 

Dat eerste gesprek was heel interessant en startte vanuit mijn eigen capaciteiten en verwachtingen. Er werd een kader gecreëerd waarbinnen ik mijn zoektocht kon starten: jobs en bedrijfsculturen die matchen met mijn profiel. Wat een eye-opener! Daarnaast bekeken we ook samen kritisch mijn cv, wat enorm handig was. Als ik het vergelijk met mijn andere sollicitatiegesprekken, merkte ik meteen dat Crossbridge sterk betrokken was. Het was geen gesprek dat rond een job draaide, maar een gesprek waarin jullie oprecht geïnteresseerd waren in mijn verhaal. Het persoonlijke advies, die betrokkenheid en de authentieke setting maakten van ons eerste gesprek een unieke ervaring.

In welke mate heeft myCareerCompanion (https://www.mycareercompanion.com/) jou geholpen in jouw keuze om voor Johnson & Johnson te werken?

myCareerCompanion bevestigde het carrière-advies dat ik van jullie ontvangen had. De combinatie van de digitale inzichten en het fysieke gesprek bij jullie op kantoor, deden mij geen moment twijfelen: de besproken functie bij J&J was mij op het lijf geschreven. Het is gelukkig vanaf dan ook heel snel gegaan. Ik werd uitgenodigd voor een eerste kennismaking bij J&J en kon rekenen op concrete tips en gericht advies van Crossbridge tijdens mijn sollicitatietraject. Na elke sollicitatieronde had ik echter wel vaak een dubbel gevoel: “Het ging wel goed maar ik denk dat het niet goed genoeg zal zijn”… De functie was zo interessant en uitdagend en elke keer hoopte ik dat ik een goede indruk had gemaakt, maar ik twijfelde hier sterk aan. Toen ik na verschillende gesprekken en een praktische case het verlossende telefoontje kreeg “Je hebt de job!” was ik enorm opgelucht! Achteraf hoorde ik van mijn manager dat mijn case één van de beste was die hij al gezien had tijdens sollicitaties; een heel mooi compliment.

Je werkt nu intussen al even bij Johnson & Johnson. Kunnen we nog altijd spreken van een match? 

Ik blik enorm positief terug op het afgelopen anderhalve jaar bij J&J. Ik denk niet dat ik mij een betere startervaring kon wensen. Het is heel uitdagend en ligt helemaal in lijn met mijn skills en ambities. Ik heb ook enorm veel bijgeleerd! 

De supply chain projecten bij J&J zijn bijzonder complex en uitdagend, maar zo heb ik het eerlijk gezegd het liefst. Ik kwam meteen in contact met partners over heel de wereld en kreeg op korte tijd veel autonomie. Na een paar maanden mocht ik beginnen op het grootste project van onze afdeling, enorm interessant maar ook best uitdagend. Ik wist zoveel zaken niet en moest alles leren. Ik merkte dat ik steeds meer verantwoordelijkheid kreeg, dit gaf mij veel energie.

J&J ligt mij als bedrijf enorm. Ik kon meteen op iedereen toestappen met mijn vragen en er ligt een grote focus op leren. Het is een heel open organisatie. Het verbaasde mij ook meteen hoe efficiënt alles gestructureerd wordt binnen zo’n grote organisatie. Er wordt hard gewerkt én het gaat snel vooruit! En tegelijkertijd hangt er een heel amicale en positieve sfeer in het team: helemaal mijn ding. De internationale omgeving ligt mij ook, zeker in combinatie met de Belgische collega’s die mij verantwoordelijkheid geven, mij in het diepe duwen als het nodig is, mijn vragen steeds uitgebreid beantwoorden,… Het feit dat ik met mijn job een blijvende impact op de samenleving heb, motiveert mij ook. Zonder twijfel een match dus!

Je startte met een tijdelijk contract, hoe stond/sta je daar tegenover?

Klopt, ik begon bij J&J met een 1 jarig contract dat intussen al met 1 jaar verlengd werd. Ik heb daar eerlijk gezegd nooit echt bij stilgestaan. Deze opportuniteit was mij zo op het lijf geschreven dat de rest bijkomstig werd. Ik hoop natuurlijk dat ik kan blijven bij J&J, ik solliciteerde recent intern voor het Young Potential traject. Maar als het niets wordt, ben ik er zeker van dat er een nieuwe uitdagende opportuniteit op mij wacht. Een gelijkaardige sfeer en bedrijfscultuur zijn alvast een must!

Kan je enkele tips meegeven aan jong professionals die aan hun eerste maanden bij hun nieuwe werkgever beginnen?

Mijn grootste tip is: stel vragen, zo leer je het snelst. In het begin heb je al snel het gevoel dat je je collega’s of manager stoort met al die vragen. Gelukkig merkte ik meteen dat dit net enorm geapprecieerd werd. Het maakt je collega’s duidelijk dat je graag bijleert en het zo goed mogelijk wil doen. Doordat ik in de medische en farmaceutische sector werk, is kwaliteit heel belangrijk. Het opleidingstraject was lang en omvangrijk, maar enorm leerrijk.

Als je Crossbridge in 3 woorden zou moeten omschrijven, welke zouden deze woorden dan zijn en waarom?

  • Betrokken: Bij Crossbridge wordt echt gekeken naar het individu, dat merkte ik meteen. Dat was voor mij nieuw, ik had al wat sollicitatiegesprekken achter de rug, maar ervoer nooit eerder zo’n persoonlijke aanpak.

  • Vernieuwend: myCareerCompanion is hier het beste voorbeeld van: een innovatief platform dat veel jonge professionals ondersteunt in het begin van hun carrière. Mij heeft het alvast enorm geholpen!

  • Doeltreffend: Dankzij jullie vond ik immers mijn match!


bottom of page