top of page
Search
  • Writer's pictureEva

Karyna’s vertrouwen in Crossbridge stuurde haar in de juiste richting naar de perfecte jobmatch


Karyna Ponomarova startte acht maanden geleden bij Insight als Inside Accountmanager. Ze had nog nooit van Insight gehoord en had van tevoren ook nog geen duidelijk totaalbeeld van het takenpakket van een accountmanager. Uiteindelijk bewandelde ze haar ontdekkingstocht samen met ons. Dit artikel vertelt jullie hoe dit juist verliep.


 

Laat ons even teruggaan naar het moment waarop je op zoek begon te gaan naar werk. Hoe ben je toen te werk gegaan? Zou je het nu anders aanpakken?

Eigenlijk was het voor mij heel moeilijk om aan die zoektocht te beginnen. De markt is heel breed, er zijn heel veel kanalen, je kan op zoveel plaatsen terecht, maar er ontbreekt een algemeen overzicht dat alles samenvat. In het begin beangstigde dit onbekende terrein mij wel wat. Ik moest mij er echt aan zetten, en ik voelde ook wat druk van buitenaf, met de vaak terugkerende vraag: “En, heb je al een job?”. Ik gebruikte voornamelijk LinkedIn en VDAB. Vooral LinkedIn hielp mij, en was de meest praktische en gestructureerde tool. Ik zocht vooral zelf, maar dat was niet gemakkelijk: “Welke richting wil ik uitgaan?”, “Hoe wil ik verdergaan?”, “Binnen welke sector?”, “Ga ik verder met mijn talen-diploma?” Heel wat vragen waarop ik geen antwoord had. Ik wist dat ik een keuze moest maken, maar vond dat het moeilijkst.


Sales heeft mij altijd al aangetrokken en daarop ben ik dan meer beginnen focussen. Dit liep helaas niet van een leien dakje omdat er op de arbeidsmarkt vaak bepaalde diplomavereisten waren, die ik met mijn talen-diploma niet meteen kon invullen.


Herinner je je nog je allereerste gesprek met onze collega Charline? Wat is je bijgebleven?

Ik had het persoonlijk echt gehad met rekruteringskantoren: die kennismakingen waren altijd teleurstellend, een heel oppervlakkig gesprekje dat tot weinig of niets leidde. Toen Crossbridge contact met mij opnam, twijfelde ik of ik erop in zou gaan. Ik ben achteraf gezien zo gelukkig dat ik het gedaan heb! Eindelijk kreeg ik een duidelijk overzicht van alle mogelijke aspecten binnen sales, zoals het verschil tussen hunting en farming bijvoorbeeld. Het gesprek was heel open, ging in de diepte en verliep gestructureerd. Er werd echt de tijd genomen om elkaar te leren kennen. Mijn mogelijkheden op de arbeidsmarkt werden eindelijk eens duidelijk toegelicht: zowel binnen sales, als op vlak van bedrijfscultuur! Ik had nog nooit over deze zaken zo in de diepte nagedacht. Zeker de focus op bedrijfscultuur was een eye-opener. Ik besef nu hoe belangrijk die match is. Via Crossbridge ben ik terecht gekomen bij Insight, een bedrijf waarvan de cultuur en groeimogelijkheden helemaal aansluiten bij mijn verwachtingen.


"Ik had het persoonlijk echt gehad met rekruteringskantoren. Toen Crossbridge contact met mij opnam, twijfelde ik of ik erop in zou gaan. Ik ben achteraf gezien zo gelukkig dat ik het gedaan heb!"

De job bij Insight leek mij een moeilijke job, een job met heel veel verwachtingen. Ik twijfelde wat aan mijzelf; het was totaal onbekend terrein. Ik wou vooral aantonen dat ik, ondanks het feit dat ik geen ‘typisch’ diploma heb binnen sales, een meerwaarde kan zijn. Ik voelde dat Crossbridge in mij geloofde, ze vertelden mij dat ik er zelf echt in moest geloven. Ik mocht niet meer twijfelen. Mijn “we zullen wel zien”-mentaliteit is daardoor helemaal gewijzigd. Het feit dat ze mij uitnodigde op een gesprek was een bevestiging en samen met de motiverende woorden van Crossbridge was dat doorslaggevend! Ik wou mijzelf bewijzen en laten zien dat ik veel kan bijleren en het ook graag goed doe!


In welke mate heeft het myShortlist rapport (nu myCareerCompanion) jou geholpen in jouw keuze om voor Insight te werken?

Dat was heel leuk om te doen. Het was heel uitgebreid en diepgaand over alle aspecten van mijn persoonlijkheid. Ik vond dat één van de beste tools die ik ben tegengekomen tijdens mijn zoektocht naar werk. Door de gestelde vragen besefte ik dat ik nog nooit had stilgestaan bij bepaalde topics. Ik wou echt zo eerlijk mogelijk antwoorden, omdat ik benieuwd was naar het resultaat. Het was heel leuk om even te zien: “Waar sta ik?”, “Wie ben ik?” en hoe ik dat kon gebruiken en inzetten in mijn verdere zoektocht. Het was een duwtje in mijn rug, een duwtje dat ik op dat moment nodig had. Het was een houvast, zeker op het moment dat ik totaal nog niet wist waar ik naartoe wou gaan. “Zelfkennis is het begin van alle wijsheid”. Het is een must voor iedereen die een volgende stap wil nemen op of naar de arbeidsmarkt!


"myCareerCompanion is een geschenk indien je stappen op de arbeidsmarkt wil ondernemen"

Je werkt nu 8 maanden bij Insight. Kunnen we nog altijd spreken van een perfecte match?

Natuurlijk! Een 100%-match zelfs. Ik ben heel dankbaar dat ik tot bij Insight ben geraakt, dankzij jullie. Ik denk dat ik de organisatie nooit zelf gevonden zou hebben. Op papier vertellen opportuniteiten niet zoveel, het gaf zo veel vertrouwen dat Crossbridge dit levendig kon uitleggen en voor mij op zoek ging naar de juiste match.


De match is er vooral doordat Insight een jong bedrijf is; een hecht, ambitieus en dynamisch team. Ik ben erg hulpvaardig en dat past heel goed binnen deze context. De drie pilaren van Insight: harmony, heart and hunger. Die drie bouwstenen vertalen zich in gemotiveerde werknemers, die connectie zoeken en de extra mile gaan. De teamsfeer zit enorm goed; we gaan er samen voor en steken elkaar zo aan. Er zijn veel mogelijkheden binnen Insight, de groei- en opleidingsmogelijkheden hebben mij vanaf dag 1 aangesproken. Het motiveert ook dat de organisatie echt in mij gelooft, mij erkent en motiveert om het goed te blijven doen.


Kan je enkele tips meegeven aan jong professionals die aan hun eerste maanden bij hun

nieuwe werkgever beginnen?

Blijf gemotiveerd! De eerste periode is sowieso met pieken en dalen. Neem niet het eerste dat op uw pad komt, mijn zoektocht duurde 4 maanden, een lange onzekere periode, maar ik ben ervoor blijven gaan! Kritisch zijn in de zoektocht is belangrijk. Spendeer liever wat meer tijd aan de zoektocht, op elk potje past een dekseltje, heb geduld om jouw match te vinden! Don’t settle for less! De afwijzingen horen erbij, leer bij en focus vooral op de positieve zaken. Gemotiveerd blijven en er zelf in geloven is héél belangrijk! Je gevoel bij personen en organisaties is heel belangrijk, durf hierop vertrouwen. En vind de juiste experten (zoals Crossbridge) en vertrouw hen!


"Heb geduld om jouw match te vinden. Don't settle for less!"

Als je Crossbridge zou moeten omschrijven, hoe zou je dat dan doen en waarom?

  • Oprecht: Oprechte interesse in de persoon tegenover hen. Ik had echt het gevoel dat er naar mij werd geluisterd en dat ik meteen open feedback kreeg waar ik mee verder kon.

  • Geloof: Crossbridge gelooft er 100% in, en dat werkte aanstekelijk. Ik herwon mijn zelfvertrouwen en werd echt gemotiveerd.

  • De juiste richting wijzen: Ik heb echt het gevoel dat jullie mij ‘de juiste weg’ hebben gewezen. Ik had nooit het gevoel dat er iets ‘verkocht’ werd aan mij. Ik heb het gevoel dat jullie echt samen met mij mijn pad bewandelden. Je ontwikkelt een bredere mindset en focust niet op één uitgestippeld pad.

Crossbridge blijft een sparringpartner waar ik terecht kan. Als ik iets wil bespreken, kan ik er altijd terecht. Ook nu ik bij Insight werk, word ik goed opgevolgd. Ik wil jullie duizend maal bedanken voor de ervaring en ben heel gelukkig dat ik met jullie in contact kwam!

bottom of page